Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Vorige campagne: 2008 - 2013

Stel je voor dat je constant zou rondlopen met zwembandjes rond je armen. Het zou niet alleen geen zicht zijn, maar ook absurd. En als je dan eens gaat zwemmen, is de kans groot dat ze versleten zijn. Hetzelfde effect dus als antibiotica gebruiken wanneer het niet hoeft: die werken niet bij griep, verkoudheid en acute bronchitis. 

Waarom een campagne?

In België slikken mensen te veel antibiotica. De campagne wordt gerealiseerd door BAPCOC (Belgian Antibiotic Policy Coordination Commitee). 

Op tv

Een tv-spot toont op een leuke manier dat antibiotica nemen in sommige gevallen totaal nutteloos is. Het is net zoals zwembandjes dragen wanneer er geen zwembad in de buurt is: dat zorgt voor grappige, vervelende en onvoorziene situaties. Het gevolg van overmatig zwembandjesgebruik zie je vanaf 18 november op verschillende Belgische tv-zenders. 

Advertentie

Het jongetje met de zwembandjes is ook het campagnebeeld voor de bijhorende advertentie, de affiche en de folders met extra informatie. Dokters en apothekers krijgen die toegestuurd met de vraag ze in hun zaak uit te stallen.De folder (PDF) en de poster (PDF) kun je hier downloaden.